Słodkie ślimaki z ciasta francuskiego

4.5 (183 ocen)

  • 45 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Pyszny deser z twarogiem.

  • 45 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Ciasto francuskie
    Garść rodzynek
    Kostka twarogu półtłustego
    Cukier wanilinowy
    Kubek jogurtu naturalnego
    Jajko
Wystaw ocenę:

4.5 (183 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Słodkie ślimaki z ciasta francuskiego - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Twaróg przekladamy do miski. Dodajemy do niego kubek jogurtu ( tyle aby byl wilgotny,ale żeby się nie rozpływał).
    Dodajemy rodzynki, cukier wanilionowy oraz żółtko jaja (bialko zostawiamy na później). Całość mieszamy, dosładzamy jeżeli zachodzi taka potrzeba.
    Ciasto rozkladamy na blaszce z piekarnika, smarujemy przygotowanym nadzieniem. Zwijamy w rulon i kroimy na 1 cm paski. Kazdy pasek osobno smarujemy białkiem.
    Zapiekamy 30-35 minut w temperaturze 180 stopni.
    Najsmaczniejesze na ciepło.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ciasto francuskie Rodzynki Twaróg

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować