Ślimaczki z ciasta francuskiego z pieczarkami i serem żółtym

4.5 (164 ocen)

Można podawać jako samodzielna przekąska lub jako dodatek np do barszczu czerwonego.Smakują pysznie i na gorąco i jako zimna przekąska :)

Składniki:

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
    kilka ugotowanych, pokrojonych na plasterki pieczarek
    kilka plastrów sera żółtego
    pół opakowania serka czosnkowego
Wystaw ocenę:

4.5 (164 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Przystawki Ciasto

Ślimaczki z ciasta francuskiego z pieczarkami i serem żółtym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto rozwijamy, smarujemy serkiem czosnkowym, układamy na całości pieczarki i ser żółty i zwijamy w rulon. Po zwinięciu kroimy na plasterki ok 2 cm, układamy na papierze do pieczenia i ;pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200 stopni aż do zrumienienia. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować