Śledziki po Łochowsku

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Pyszne śledziki na każdą okazję

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 kg śledzi
    olej
    2 marchewki
    3 małe ogórki kiszone
    1 duża cebula
    1 łyżeczka suszonych pomidorów
    1/2 pęczka zielonej pietruszki
    1 łyżeczka czarnuszki

Śledziki po łochowsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Śledzie moczymy np. przez noc.Następnie śledzie kroimy na wąskie paseczki .Obieramy marchew, trzemy ją na tarce o szerokich oczkach.Ogórek kiszony i cebulę kroimy w kostkę.Umytą pietruszkę kroimy. Wszystko wkładamy do odpowiedniego naczynia, zalewamy olejem w ilości takiej aby wszystko przykryło. Doprawiamy czarnuszką i suszonymi pomidorami. odczekujemy co najmniej 1 dzień i można spożywać. Pycha

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy