Śledzik pod kołderką

0 (0 ocen)

  • 20 min

Fajny przepis na śledzika. Ta potrawa będzie pasowała na każdą okazję. Polecam

  • 20 min

Składniki:

  • 4-5 płatów śledzia
    1 średnie jabłko
    1 cebula
    1 mała śmietana 18%
    sól, pieprz, cytryna
    do dekoracji papryka

Śledzik pod kołderką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Śledzie moczymy w wodzie najlepiej przez całą noc jeśli nie mamy takiej możliwości to przynajmniej przez 2 godziny. Następnie wyciągamy je z wody, kroimy na mniejsze kawałki.
    Jabłko obieramy i trzemy na grubych oczkach, skraplamy sokiem z cytryny. Cebulę kroimy w kostkę. Jabłko, cebulę i śmietanę mieszamy, doprawiamy solą i pieprzem.
    Na talerzu układamy kawałki śledzia i polewamy naszą śmietaną z cebulą i jabłkiem. Do dekoracji możemy użyć papryki czerwonej.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy