Śledzie z suszonymi grzybami

4.5 (159 ocen)

  • 40 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Pyszne połączenie

  • 40 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Składniki:

  • 6 płatów śledziowych
    Duża garśc suszonych grzybów
    1 duża czerwona cebula
    Oliwa lub olej Zioła prowansalskie
    Liść laurowy .
Wystaw ocenę:

4.5 (159 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Śledzie z suszonymi grzybami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Grzyby moczymy a następnie gotujemy do miękkości. Cebulę kroimy w półkrążki a następnie podsmażamy na oliwie. Podlewamy wywarem z grzybów i gotujemy aż cebulka będzie miękka, nastepbie dodajemy pokrojone w paski grzyby, na końcu dodajemy 3 liście laurowe i 2 łyżeczki ziół prowansalskich . Śledzie moczymy 15 minut a następnie kroimy w paseczki. Gdy grzyby będą wystudzone dodajemy do nich śledzie, delikatnie mieszamy. Przekładamy do słoików, zalewamy olejem i odstawiamy na kilka dni do chłodu

Porady

Śledzie najlepiej smakuje po kilku dniach

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować