Śledzie z rodzynkami

4.5 (154 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Przepis dostałam kiedyś od koleżanki z pracy. Sałatkę bardzo lubią moi rodzice i mąż.

Składniki:

  • 1 kg płatów śledziowych
    4-5 cebul
    1/4 szklanki cukru
    1/4 szklanki octu
    mały słoiczek przecieru pomidorowego
    15 dag rodzynek
    2 listki laurowe
    3 ziela angielskie
Wystaw ocenę:

4.5 (154 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Śledzie z rodzynkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebule obieramy, kroimy w talarki i szklimy na oleju. Dodajemy listki laurowe
    i ziele. Od czasu do czasu mieszamy i dodajemy cukier, ocet, rodzynki i koncentrat pomidorowy. Gotujemy ok. 10 minut, co jakiś czas mieszając.
    Zalewę studzimy.
  • 2. Śledzie kroimy w mniejsze kawałki i układamy na przemian z zimną zalewą
    w pojemniku lub słoju.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Śledzie

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_02-2009

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować