śledzie z rodzynkami

4.97 (149 ocen)

świetne na przekąskę

Składniki:


  • 30 dag filetów śledziowych
    40 dag cebuli
    10 ml oleju
    Garść rodzynek
    Mały słoiczek koncentratu pomidorowego
    Sól, cukier.
Wystaw ocenę:

4.97 (149 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Śledzie z rodzynkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę obrać i pokroić w kostkę.
    Na patelni rozgrzać olej i zeszklić na nim cebulę, dodając sól i cukier do smaku.
    Następnie dodać koncentrat pomidorowy, rodzynki wymieszać.
    Do tak przygotowanej, lekko przestudzonej cebuli dodać śledzie pokrojone w paseczki i odstawić do wystygnięcia.
    Podawać na zimno.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować