Śledziki palce lizać, lekko ostry sos i pyszne dodatki.
Składniki:
Opakowanie filetów śledziowych
2 cebule
100g pieczarek
0,5 szklanki przecieru pomidorowego ( może być więcej jeśli wyjdzie za mało sosu, ja lałam prosto z butelki )
Olej
1 łyżeczka ostrej papryki
0,5 łyżeczki pieprzu
Sól do smaku
Śledzie z pieczarkami i cebulką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Śledzie płuczemy i kroimy na mniejsze kawałki.
Cebulkę kroimy w piórka, pieczarki w ósemki chyba że mamy mniejsze.
Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy cebulę z pieczarkami, następnie dodajemy przecier i przyprawy, chwilę jeszcze razem smażymy.
Kiedy sos wystygnie mieszamy go ze śledziami.
Odstawiamy do lodówki, żeby się "przegryzły"
Komentarze