Śledzie z pieczarkami i cebulką

4.49 (144 ocen)

Śledziki palce lizać, lekko ostry sos i pyszne dodatki.

Składniki:

  • Opakowanie filetów śledziowych
    2 cebule
    100g pieczarek
    0,5 szklanki przecieru pomidorowego ( może być więcej jeśli wyjdzie za mało sosu, ja lałam prosto z butelki )
    Olej
    1 łyżeczka ostrej papryki
    0,5 łyżeczki pieprzu
    Sól do smaku
Wystaw ocenę:

4.49 (144 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Śledzie z pieczarkami i cebulką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Śledzie 1. Śledzie płuczemy i kroimy na mniejsze kawałki.

    Cebulkę kroimy w piórka, pieczarki w ósemki chyba że mamy mniejsze.
    Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy cebulę z pieczarkami, następnie dodajemy przecier i przyprawy, chwilę jeszcze razem smażymy.
    Kiedy sos wystygnie mieszamy go ze śledziami.
    Odstawiamy do lodówki, żeby się "przegryzły"
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Pieczarki Śledzie

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować