Śledzie z papryką w oleju

4.47 (167 ocen)

Moje ulubione śledziki :-)

Składniki:

  • 6 płatów słonych śledzi (matijas)
    1 mała czerwona papryka
    4 cebule
    5 łyżek octu
    olej rzepakowy
    pieprz
Wystaw ocenę:

4.47 (167 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Śledzie z papryką w oleju - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Śledzie wymoczyć ( ja moczyłam około jednej godziny),następnie osuszyć ręcznikiem papierowym i pokroić na mniejsze kawałki (takie jak lubimy)
  • 2. Cebulę obrać,opłukać,osuszyć i pokroić w krążki.
  • 3. Paprykę umyć,osuszyć i pokroić w średnią kostkę.
  • przygotowanie śledzi 4. Wszystko przełożyć do większej miski,popieprzyć świeżo zmielonym pieprzem dodać ocet i delikatnie wymieszać.
  • 5. Następnie przełożyć do słoika lub innego naczynia zalać olejem,przykryć i włożyć do lodówki.
    Najlepiej smakują juz na drugi dzień......
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Papryka Śledzie

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wigilia

Podobne przepisy

To może cię zainteresować