Śledzie z cieciorką

0 (0 ocen)

  • 15 min

Lubię śledzie z przeróżnymi dodatkami.

  • 15 min

Składniki:

  • 6-8 płatów śledziowych
    1 duża cebula
    2 łyżki koncentratu pomidorowego
    2 łyżki oleju
    sól
    pieprz
    natka pietruszki
    puszka ciecierzycy
    ogórek konserwowy
    papryka konserwowa
    gotowana marchewka

Śledzie z cieciorką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ogórek, marchewkę i paprykę pociąć w paseczki ułożyć na płatach śledzia, zwinąć w rolmopsy i spiąć wykałaczką. Cebulę pokroić w kostkę podsmażyć na oleju dodać koncentrat i w razie potrzeby odrobinę wody, na koniec dodać osączoną ciecierzycę 3/4 puszki. Resztę pozostawić do posypania. doprawić do smaku solą i pieprze oraz dodać natkę pietruszki.
    Na dnie naczynia rozłożyć cebulkę z cieciorką, ustawić rolmopsy i posypać pozostawioną czystą ciecierzycą.

Komentarze

Podobne przepisy