Śledzie z cebulą w oleju z pestek winogron

0 (0 ocen)

  • 26 godz.
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Tradycyjne śledzie w oleju, ale tym razem zamiast oleju rzepakowego użyliśmy oleju z pestek winogron. Mniej wpływa na smak śledzi.

  • 26 godz.
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 kg śledzi solonych
    1 kg cebuli
    pół litra oleju z pestek winogron
    2 listki laurowe
    1 łyżeczka ziaren kolorowego pieprzu
    5 ziaren jałowca
    5 ziaren ziela angielskiego
    pół łyżeczki gorczycy
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Śledzie z cebulą w oleju z pestek winogron - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Śledzie z cebulą w oleju z pestek winogron 1. Śledzie moczyłem kilka godzin , zmieniając 2-3 razy wodę, następnie osączyłem i pokroiłem na mniejsze kawałki.
    Cebulę pokroiłem w dość grube piórka. Sparzyłem je wrzątkiem. Osączyłem.
    Listki laurowe, pieprz, jałowiec, ziele angielskie i gorczycę włożyłem do moździerza i utarłem na miazgę.
    W słoikach ułożyłem warstwami śledzie, cebulę, utarte przyprawy. Całość zalałem olejem. Słoiki wstawiłem do lodówki na co najmniej 24 godziny.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Śledzie

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować