Śledzie w sosie śmietanowo-musztardowym

5 (193 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Szybki przepis na śledzie - na każdą okazję.

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • Składniki
    ½ kg śledzi
    4 ogórki konserwowe
    1 papryka
    2 średnie cebule

    Sos:
    200 g śmietany 12%
    5 łyżek majonezu
    2 łyżeczki musztardy stołowej
    Sol, pieprz
Wystaw ocenę:

5 (193 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Śledzie w sosie śmietanowo-musztardowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Śledzie namoczyć około 1h. Pokroić w dzwonki. Ogórki, paprykę pokroić w drobną kostkę. Cebule pokroić również w kostkę i zalać wrzącą wodą, parzyć przez około 10 minut.
    Następnie warzywa dodać do śledzi.
    Składniki sosu wymieszać w misce. Polać nim śledzie i dokładnie wymieszać.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Musztarda Śledzie Śmietana

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować