Śledzie w sosie musztardowym

4.5 (145 ocen)

  • 15 min

Smaczne śledziki solne podane w sosie musztardowo śmietanowym. Hit każdej imprezy

  • 15 min

Składniki:

  • śledzie solone 1/2 kg
    musztarda francuska 4 łyżki
    majonez 4 łyżki
    śmietana 18 % 1 szklanka
    musztarda chrzanowa 3 łyżki
    3 cebule
Wystaw ocenę:

4.5 (145 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Śledzie w sosie musztardowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebule obieramy i kroimy w piórka. Zalewamy je gorąca woda i odstawiamy na ok 20 min. Po tym czasie odcedzamy . Solimy do smaku i ugniatamy.Śledzie solone moczymy ok 2 godziny. Dwa razy wymieniamy wodę . Następnie odcedzamy śledzie i kroimy w kawałki.
  • 2. Mieszamy musztardę chrzanowa z francuska , dodajemy majonez -mieszamy. Następnie dodajemy śmietanę i kurkumę dla koloru . Wszystko razem mieszamy i łączymy z cebulą , W naczyniu układamy śledzie i zalewamy je sosem. Lekko mieszamy i odstawiamy do lodówki na ok 2 godziny.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować