Śledzie w sosie koperkowym

4.5 (166 ocen)

Pyszne śledziki w lekkim koperkowym sosie. Pyszności na zakąskę.

Składniki:

  • 6-7 solonych płatów śledziowych
    400 g jogutru naturalnego gęstego lub śmietany 18 %
    2 łyżki posiekanego koperku
    1/2 łyżeczki kurkumy
    1 łyżeczka octu 10 %
    sól ziołowa ok 1/2 łyżeczki
Wystaw ocenę:

4.5 (166 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Przekąski

Śledzie w sosie koperkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Śledzie wymoczyć we wodzie aby pozbyć się słonego smaku a następnie pokroić na małe kawałki, wiekości na jeden kęs. Jogurt dokładnie wymieszać z koperkiem, kurkumą, solą ziołową i octem. Do tak przygotowanego sosu włożyć pokrojone śledzie i dokładnie wymieszać aby wszystkie kawałki były pokryte sosem. Tak przygotowane śledzie przykryć folią aluminiową i wstawić na noc do lodówki aby smaki sie przegryzły.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Koper Śmietana

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Przekąska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować