Śledzie w sosie czosnkowo-brzoskwiniowym

0 (0 ocen)

  • 40 min

Sprawdzony przepis na smaczną i szybką sałatkę.

  • 40 min

Składniki:

  • 5-6 filetów Matjas
    mała puszka brzoskwiń
    3 łyżki majonezu
    3 łyżki śmietany lub jogurtu naturalnego
    2 ząbki czosnku
    szczypta cukru
    świeży koperek
    sól
    pieprz

Śledzie w sosie czosnkowo-brzoskwiniowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety śledziowe pokroić w kawałki 2-3 cm i wyłożyć na półmisek. Ząbki czosnku przecisnąć przez praskę. Koperek posiekać. Brzoskwinie pokroić w średniej wielkości kostkę. Majonez połączyć ze śmietaną, dodać czosnek, koperek, doprawić cukrem, solą i pieprzem. Wyłożyć na śledzie i posypać kostką brzoskwiniową.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy