Śledzie w śmietanie z koperkiem

4.49 (190 ocen)

  • 15 min

Pyszna i prosta sałatka, sprawdza się na wszystkie okazję.

  • 15 min

Składniki:

  • 6 filetów śledziowych
    3 duże ogórki kiszone
    mały pęczek koperku
    śmietana 12%
    1 łyżeczka ostrej musztardy
    pieprz
    2 łyżki majonezu
Wystaw ocenę:

4.49 (190 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Przystawki

Śledzie w śmietanie z koperkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Namoczone filety śledziowe pokrój w paski, ogórki kiszone pokrój w kostkę.
  • Sos koperkowy 2. Sos koperkowy:Do miski przełóż śmietanę,majonez, pieprz, musztardę i posiekany koperek,wymieszaj.

Porady

można dodać więcej musztardy, sos będzie ostrzejszy

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Sałata

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować