Śledzie w śmietanie

4.5 (162 ocen)

  • 20 min

...

  • 20 min

Składniki:

  • 1/2 kg filetów śledziowych
    1/2 kg cebuli
    Śmietana "swojska"
    Ocet
    Sól
    Pieprz biały
    Cukier
Wystaw ocenę:

4.5 (162 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Śledzie w śmietanie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebule pokroić w kostkę, posypać cukrem i szczyptą soli, skropić octem i wymieszać , po czym odstawić na kilka minut.
    Dodać smietanę ,pieprz (do smaku) i wymieszać. Śledzie wymieszać ze śmietaną i cebulą ,i wstawić do lodówki na kilka godzin przed podaniem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować