Śledzie w śmietanie

4.5 (160 ocen)

  • 20 min

Śledzik w śmietanie na kazdą okazję

  • 20 min

Składniki:

  • 4 płaty śledziowe solone
    200 ml śmietany 18 %
    1 jabłko
    1 cebula
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (160 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Śledzie w śmietanie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Śledzie wymoczyć w wodzie, osączyć i pokroić w kostkę. Jabłko i marchewkę posiekać w bardzo drobniutką kosteczkę i wymieszać ze śmietaną. Doprawić solą i pieprzem.
    W salaterce układać warstwami śledzie i śmietanę wymieszaną z posiekanym jabłkiem i cebulą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Święta Wigilia

Podobne przepisy

To może cię zainteresować