Śledzie w śmietanie

4.99 (186 ocen)

Przepis na pyszne śledzie, którymi możemy uraczyć świątecznych lub sylwestrowych gości.

Składniki:

  • 6 płatów śledziowych matiasów
    1 cebula
    1 jajko na twardo
    2 ogórki kiszone
    1 kubek śmietany 18%
    3 łyżki majonezu
    szczypta cukru
    biały pieprz
    sól do smaku
    ocet 10% kilka łyżeczek
    1 szklanka mleka
Wystaw ocenę:

4.99 (186 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Śledzie w śmietanie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety śledziowe zalewamy czystą wodą i moczymy godzinę . Osuszamy, ponownie umieszczamy w misce i moczymy w mleku przez 3 godziny. Osuszamy, przekładamy do miski zakrapiamy każdy płat octem i wstawiamy do lodówki na całą noc. Rano każdy filet tniemy na mniejsze kawałki, umieszczamy w szklanej salaterce.
  • 2. Cebulę, jajko i ogórki szatkujemy drobno. Śmietanę mieszamy z majonezem i resztą składników. Sosem zalewamy śledzie wstawiamy do lodówki na 12 godzin.

    Smacznego
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Śledzie Śmietana

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować