Śledzie w śmietanie

4.5 (197 ocen)

Zasmakowały mi u mojej cioci.

Składniki:

  • 50 dag śledzi solonych
    2 jabłka
    4 cebule
    szklanka śmietany
    kilka gałązek natki pietruszki
Wystaw ocenę:

4.5 (197 ocen)

Zobacz również:

Ryba Przystawki

Śledzie w śmietanie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Śledzie oczyścić, wymoczyć i odfiletować. Pokrojoną cebulę sparzyć gotującą wodą, następnie odcisnąć i wymieszać z mleczkiem śledziowym. Jabłka zetrzeć na tarce z dużymi otworami, dodać do cebuli i wlać śmietanę. Wszystko dokładnie wymieszać, Śledzie ułożyć na półmisku, polać sosem i udekorować zieleniną.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ryby Śmietana Śledzie

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować