Śledzie marynowane w occie

4.5 (183 ocen)

  • 60 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

z przepisu mojej mamy

  • 60 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 kg płatów sledziowych solonych
    3 duże cebule
    1 płaska łyżeczka soli
    Ok. 2 łyżki cukru
    1 duży listek laurowy
    3 ziarenka ziela angielskiego
    7 ziarenek kolorowego pieprzu
    3 szklanki wody
    1 szklanka octu
Wystaw ocenę:

4.5 (183 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Śledzie marynowane w occie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Sledzie marynowane w occie 1. Cebule pokroić w talarki
    Sledzie namoczyć w wodzie, potem w mleku, po ok. 2 godziny
    Potem opłukać z mleka i poporcjować.
    Zagotować wodę z octem, solą, cukrem, zielem, listkiem i pieprzem.
    Wrzucić cebulę i pogotować troszkę, aby zmiękła. Wystudzić.
    W słoiku układać sledzie na zmianę z cebulą i zalać zalewą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Śledzie

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować