Śledź z ananasem, rodzynkami i orzechami

4.47 (160 ocen)

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Śledzie z ananasem to pyszne połączenie jak dodamy do nich rodzynki i chrupiące orzechy stworzymy jeszcze pyszniejszą kompozycję która oczaruje smakiem nie tylko smakoszy śledzia :)

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 250 gram śledzia marynowanego
    ½ puszki ananasa
    1/3 szklanki rodzynek
    ¼ szklanki posiekanych orzechów włoskich
    3 łyżki Majonez Kielecki
    1 łyżka jogurtu naturalnego
Wystaw ocenę:

4.47 (160 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Majonez Przekąski

Śledź z ananasem, rodzynkami i orzechami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rodzynki zalewamy gorącą wodą, odstawiamy na 15 minut, odsączamy na sitku, odstawiamy.
    Ananasa odsączamy z zalewy i kroimy w kostkę. Śledzia obieramy ze skórki i każdy filet kroimy na 4 kawałki.
    W miseczce łączymy ze sobą majonez i jogurt, mieszamy aż do połączenia się składników. Sos doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
    Do pojemnika, słoiczka lub salaterki nakładamy porcję sosu, na nim układamy śledzie następnie ananasa, rodzynki i orzechy, wlewamy kolejną porcję sosu i układanie powtarzamy od początku aż do skończenia składników, ale tak aby ostatnią warstwę tworzył sos. Tak przygotowanego śledzia wstawiamy do lodówki na minimum 3 godziny a najlepiej na noc, smacznego
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować