Śledź w śmietanie

0 (0 ocen)

  • 2 godz.

Tak podane śledzie królują na wigilijnym stole

  • 2 godz.

Składniki:

  • SKŁADNIKI:

    płaty śledziowe
    mlecz z jednego śledzia
    śmietana 18% kwaśna (ok. 400 ml )
    cebula (jedna duża )
    mleko ( ok 100 ml )
    sól
    cukier

Śledź w śmietanie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • świąteczny śledź w śmietanie 1. Płaty wymoczyć w wodzie a następnie pokroić na mniejsze kawałki.
    Cebulę pokroić w kostkę.
    Mlecz rozetrzeć z odrobiną cukru i soli na papkę i przetrzeć przez sito.
    Zalać mlekiem, dodać cebulę i dokładnie wymieszać.
    Dosypać jeszcze 1 łyżeczkę cukru i dodać śmietanę, dokładnie wymieszać.
    Dodać śledzie.
    Potrawa dobra jest do spożycie po około 3 godzinach.
    Smacznego!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy