Śledź po węgiersku

0 (0 ocen)

  • 2 godz.

...

  • 2 godz.

Składniki:

  • •1 kg śledzi (matiasów)
    •250 g cebuli
    •100 ml oleju
    •1 łyżeczka koncentratu pomidorowego
    •1 łyżeczka mielonej słodkiej papryki
    •1 łyżeczka cukru
    •2 łyżki octu
    •5 ziarenek ziela angielskiego
    2 szklanki wody

Śledź po węgiersku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Śledzie wymoczyć ,wyporcjować ( na 3 cm paski) ,sporządzić marynatę. Zagotować wodę z octem ,cukrem i zielem angielskim ,ostudzić. Cebulę pokroić w plastry ,dodać do zalewy ,zagotować ,ponownie ostudzić. Dodać koncentrat ,olej ,paprykę ,ponownie zagotować i ostudzić. Zalać śledzie i wstawić do lodówki min na 48 godzin.

Komentarze

Podobne przepisy