Śledź po szwedzku

4.5 (196 ocen)

Wielbiciele i smakosze marynowanych śledzików powinni spróbować wybornych śledzi po szwedzku, z czerwoną cebulą, w aromatycznej marynacie z liściem laurowym i zielem angielskim.

Składniki:


  • filet śledziowy 4 sztuki
    cebula czerwona 2 sztuki
    marynata:
    liść laurowy 3 sztuki
    ziele angielskie 10 sztuk
    ocet 10% 3 łyżki
    woda 100 ml
    cukier 3,5 łyżki
Wystaw ocenę:

4.5 (196 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Śledź po szwedzku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie składniki marynaty połącz, zagotuj i pozostaw do ostudzenia.
    Filety umyj w zimnej wodzie, pokrój na kawałki.
    W szklanym naczyniu układaj na przemian z cienko pokrojonymi plastrami czerwonej cebuli.
    Śledzie zalej marynatą i pozostaw w lodówce na minimum 4 dni, a najlepiej około tygodnia. Śledzie po szwedzku podajemy z bagietką i majonezem.




Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować