śledź po kaszubsku

4.5 (190 ocen)

  • 2 godz.

przepis na smaczne śledzie

  • 2 godz.

Składniki:

  • 400 g filetów śledziowych
    1 duża cebula
    1 łyżka majeranku
    1 garść rodzynek
    3 ogórki kiszone
    1/2 szklanki oleju
    1 łyżka ketchupu
    3 łyżki przecieru pomidorowego
    sól
    pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (190 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Śledź po kaszubsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Śledzie wymoczyć w wodzie około 2 h i pokroić w skośne paseczki.
    Na patelni rozgrzać połowę porcji oleju i usmażyć cebulę pokrojoną w piórka po czym posypać ją solą,pieprzem i majerankiem. Dalej smażyć dodając rodzynki i ogórki pokrojone w drobną kostkę.
    Dodać pozostałą część oleju, przecier pomidorowy i ketchup.
    Chwilę jeszcze smażyć, a następnie zalewę wystudzić.
    W słoiku układamy warstwami.
    Warstwa śledzi , warstwa zalewy i powtarzamy. Kończymy zalewą.
    Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

4.57 (251 ocen)

Opublikowany w Magazynie
grzyby po kaszubsku

To może cię zainteresować