Śledź po Japońsku

4.5 (177 ocen)

  • 40 min

Dekoracyjna i smaczna przekąska.

  • 40 min

Składniki:

  • Składniki:

    7 jajek

    7 płatów śledziowych z wiaderka

    Składniki na sałatkę:

    1 puszka groszku konserwowego

    2 duże cebule

    3-4 łyżki majonezu

    1 łyżka musztardy

    sól,pieprz biały

    Zalewa:

    1 litr wody

    2 łyżeczki cukru

    2-3 łyżki octu

    3 ziarenka ziela angielskiego

    2 liście laurowe

    1 łyżeczka soli
Wystaw ocenę:

4.5 (177 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Przekąski

Śledź po japońsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Śledź po Japońsku 1. Składniki zalewy włożyć do garnka i zagotować. Wrzucić cebulę pokrojoną w półplasterki i gotować na półmiękko.Odcedzić na sitku i odstawić do wystygnięcia. chłodną cebulę odcisnąć z nadmiaru zalewy, dodać odsączony groszek,majonez,musztardę,doprawić i wymieszać. Sałatkę wyłożyć na półmisek. Ugotowane jajka owinąć plastrem śledzia, spiąć wykałaczką i ułożyć na sałatce. Czubek jajka posmarować delikatnie majonezem i posypać czerwoną papryką w proszku. Udekorować świeżym koperkiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Śledzie

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Przekąska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować