Skrzydełka z suszoną śliwką w boczku

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Tak przygotowane skrzydełka umilą nie jeden rodzinny obiad, czy popołudniowe spotkanie ze znajomymi.

  • 20 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 10 skrzydełek
    5 suszonych śliwek
    5 suszonych moreli
    10 plasterków wędzonego boczku
    10 łyżeczek musztardy francuskiej
    2 łyżki oleju
    2 łyżki przyprawy do mięs
    naczynie do zapiekania wysmarowane masłem
    10 małych wykałaczek
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Skrzydełka z suszoną śliwką w boczku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • jk 1. Skrzydełka myje, osuszam, odcinam im najmniejszą część, polewam olejem, posypuję przyprawą, mieszam. Z boczku odcinam skórę. Na boczku kładę skrzydełko, na skrzydełko łyżeczkę musztardy, na musztardę śliwkę lub morelę i zawijam, spinam wykałaczką. Tak przygotowane wszystkie skrzydełka układam w naczyniu do zapiekania. Skrzydełka nakrywam folią aluminiową, piekę 50 minut w temp. 180 stopni. Po tym czasie zdejmuję folie i piekę jeszcze 10 minut, aż boczek ładnie się przyrumieni.

Porady

Tak przygotowane skrzydełka podaje w zależności od pory dnia , z kaszą lub bagietką.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Boczek Skrzydełka Suszone śliwki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Impreza Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować