Skrzydełka z piekarnika

4.99 (156 ocen)

  • 30 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Smaczne, rozpływające się w ustach o chrupiącej skórce skrzydełka zasmakują każdemu kto ich raz spróbuje.

  • 30 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Skrzydełka około 2,5 kg,

    Marynata;
    olej 5 łyżek,
    miód 4 łyżki,
    sos sojowy 3 łyżki,
    keczup 2 łyżki,
    papryka słodka 2 łyżeczki,
    ostra papryka 1/2 łyżeczki,
    sól do smaku,
    tłuszcz do wysmarowania blachy,
Wystaw ocenę:

4.99 (156 ocen)

Zobacz również:

Ketchupy Sosy Przekąski

Skrzydełka z piekarnika - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Skrzydełka z piekarnika 1. Skrzydełka oczyszczamy, myjemy i osuszamy.
    Następnie przygotowujemy marynatę.
    Marynatą nacieramy skrzydełka i odstawiamy na 2 godziny w chłodne miejsce.
    Po tym czasie skrzydełka ułożyć na wysmarowanej tłuszczem basze piekarnika i piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni do miękkości mięsa.
    Krótko przed końcem pieczenia włączyć termoobieg.
    Podawać jako przekąskę lub do obiadu.

    Przygotowanie marynaty;
    Wszystkie składniki na marynatę dokładnie wymieszać do połączenia.

Porady

Czas przygotowania + czas zamarynowania + czas pieczenia

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować