SKRZYDEŁKA W ZALEWIE OCTOWEJ

4.51 (170 ocen)

pojawiają się na każdej imprezie - są pyszne

Składniki:

  • 1 kg skrzydełek z kurczaka
    mąka
    2-3 jajka
    ZALEWA:
    1 szklanka octu
    5 szklanek wody
    8 łyżek cukru
    1 łyżka soli
    1 liść laurowy
Wystaw ocenę:

4.51 (170 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Skrzydełka w zalewie octowej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • skrzydełka w zalewie 1. Skrzydełka obgotować w rosole (odciąć lotki). Rosół wykorzystać w dowolny sposób a pozostałą część skrzydełek wystudzić (można podzielić je jeszcze na pół, żeby były bardziej „podzielne”).
    Skrzydełka panierować najpierw w mące, potem w jajku i usmażyć na oleju na złoty kolor, następnie ułożyć je w dużym słoju – zakręcić (ewentualnie w głębokim naczyniu pod przykryciem). Zalać ciepłym octem i pozostawić na co najmniej 48 godz.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Skrzydełka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować