Skrzydełka w miodzie i kapuście

0 (0 ocen)

  • 2 godz. 20 min

Pyszne kąski dla każdego

  • 2 godz. 20 min

Składniki:

  • 10 skrzydełek z kurczaka
    średnia cebula
    1 łyżka miodu
    1\4 główki kapusty białej
    papryka słodka, przyprawa uniwersalna,pieprz,ziele angielskie,liść laurowy
    ząbek czosnku(przeciśnięty przez praskę)
    olej

Skrzydełka w miodzie i kapuście - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Skrzydełka umyć,podzielić na trzy części(najmniejszą odstawić można dodać do rosołu)
  • 2. Przygotować marynatę z przypraw,miodu i czosnku+troszeczkę oleju.Zamarynować skrzydełka otrzymaną papką i odstawić na 2h do lodówki.
  • 3. Kapustę zeszatkować na drobno.Cebulę obrać i pokroić w pióra.Następnie przysmażyć na odrobinie oleju.Na cebulę układać skrzydełka,obsmażyć na złoty kolor z obu stron.Następnie dolać 1 szkl.wody,wysypać kapustę i dusić wszystko pod przykryciem do miękkości mięsa.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy