SKRZYDEŁKA W MIODZIE

0 (0 ocen)

  • 30 min

NA SŁODKO.... dodatkowym smakiem są orzechy włoskie i przyprawa do grzanego wina

  • 30 min

Składniki:

  • 80 dag skrzydełek
    2 łyżki masła
    4 łyżki miodu
    3 ząbki czosnku
    3 łyżki ostrego keczupu
    3 łyżki soku z cytryny
    4 łyżki oleju
    1 łyżka przyprawy do grzanego wina i piwa
    3 włoskie posiekane orzechy włoskie
    po szczypcie soli i pieprzu

Skrzydełka w miodzie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • SKRZYDEŁKA W MIODZIE 1. Skrzydełka umyć oprószyć solą,pieprzem i przyprawą.Czosnek przecisnąć przez praskę lub drobno posiekać.Wymieszać dobrze skrzydełka z przyprawami najlepiej ręką. Skropić sokiem z cytryny dodać orzechy.Masło rozpuścić na patelni do tego dodać olej,miód i keczup poczekać aż się wszystko zagotuje i ciepłym sosem polać skrzydełka.Ponownie wszystko wymieszać .Skrzydełka ułożyć na blaszce i wstawić do nagrzanego piekarnika.piec około godziny w 170 stopniach.

Porady

nie podkręcać temperatury piekarnika ponieważ sos bardzo szybko się przypali. skrzydełka świetnie smakują z każdą sałatką

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy