Siekane gołąbki

4.98 (188 ocen)

  • 60 min

Gołąbki trochę inaczej.

  • 60 min

Składniki:

  • kapusta 1 główka mała
    mielone mięso 50 dag
    ryż 1 1/2 szklanki
    cebula 1 sztuka
    pieprz
    sól
    kasza manna 3 łyżki
    kostka rosołowa 1 sztuka
    mąka
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.98 (188 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Gołąbki

Siekane gołąbki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ryż ugotować na półmiękko. Kapustę obrać z wierzchnich liści, poszatkować. Posypać solą albo vegetą i przemieszać kilka razy, trochę ugniatając, żeby kapusta zmiękła. Do mięsa dodać drobno pokrojoną cebulę, kaszę mannę, ryż i odciśniętą kapustę. Doprawić do smaku i wyrobić. Formować podłużne gołąbki. Obtaczać je mące i obsmażyć je na oleju. Ułożyć je w garnku i zalać bulionem z kostki. Dusić na małym ogniu. Podawać z sosem pomidorowym.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta Mięso mielone

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Mielenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować