Serowy krem do tortów

4 (1 ocen)

  • 15 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Idealny krem do tortów i dekoracji muffinek. Jest zwarty i utrzymuje kształt. Łatwo można mu nadać dowolny smak.

  • 15 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 400 g twarogu śmietankowego
    3/4 szklanki cukru pudru
    3/4 szklanki śmietany 30%
Wystaw ocenę:

4 (1 ocen)

Zobacz również:

Ciasta

Serowy krem do tortów - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Za pomocą miksera łączymy twaróg z cukrem pudrem. Następnie stopniowo dolewamy śmietanę i dalej miksujemy do uzyskania puszystej konsystencji.

Porady

Smak kremu można zmienić dodając na przykład: - ekstrakt waniliowy lub cukier waniliowy, - roztopioną na parze i ostudzona czekoladę, - masło orzechowe, - wiórki kokosowe i 1-2 łyżki likieru Malibu, - pokruszone ciasteczka Oreo, - owoce. Niektóre jednak dodatki mogą zmienić konsystencję kremu. Jeżeli chcemy krem bardziej usztywnić możemy dodać miękkie masło do twarogu (ok. 50-100 g na porcje kremu), opakowanie śmietan-fixu do śmietanki lub zagęścić krem żelatyną.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Sery

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować