Serowy kotlet schabowy

1 (1 ocen)

Zwyczajne kotlety schabowe w trochę serowej panierce :)

Składniki:

  • kawałek schabu (wyszło mi 7, dość cienkich kotletów )
    2 małe jajka
    mąka pszenna bądź biała orkiszowa
    1 szklanka bułki tarta (lub według uznania )
    4 łyżki startego parmezanu
    sol i pieprz
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

1 (1 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ser

Serowy kotlet schabowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kotlety rozbić. Każdy posolić i popieprzyć.
    Bułkę tartą wymieszać z parmezanem.
    Jajka wbić do miski , roztrzepać. Mąkę wsypać na osobny talerz.
    Każdego kotleta obtoczyć najpierw w mące, potem w jajku a na końcu w bułce tartej z parmezanem.Tak przygotowane kotlety układać na dobrze rozgrzanym oleju. Smażyć z dwóch stron na złocisty kolor. Nadmiar tłuszczu odsączyć na kuchennym papierze.
    Kotlety najlepiej smakują z ziemniakami i sałatką :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Schab Sery

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować