Serowe rożki

4.49 (175 ocen)

Te ciasteczka są przepyszne, można je jeść i jeść bez końca:) Ciasto przypomina mi trochę francuskie.

Składniki:

  • 1 kostka margaryny
    25 dag sera białego
    25 dag mąki
    szczypta soli
    1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
    marmolada
Wystaw ocenę:

4.49 (175 ocen)

Zobacz również:

Desery

Serowe rożki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Margarynę, mąkę i ser posiekać nożem, zagnieść ciasto i ochłodzić chwilę w lodówce. Następnie rozwałkować pokroić na prostokąty lub kwadraty, na każdym położyć trochę marmolady, uformować rożki i piec na złoty kolor. Można posypać cukrem pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować