Serowe roladki w galarecie

0 (0 ocen)

  • 60 min

Przekąska szybka i prosta do zrobienia, świetnie nadaje się na imprezę.

  • 60 min

Składniki:

  • ok. 8 plastrów sera
    2 korniszony
    2 jajka
    papryka konserwowa
    kostka warzywna
    2-3 łyżki żelatyny

Serowe roladki w galarecie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rozpuścić jedną kostkę rosołową w 0,5 litra wody po czym dodać 2-3 łyżki żelatyny i dokładnie wymieszać. Odstawić do ostygnięcia (ale nie pozwolić by wywar zaczął tężeć).
  • 2. Jajka ugotować na twardo pokroić je wzdłuż na 4 części, tak samo pokroić ogórki. Na środek sera kłaść po kawałku jajka, ogórka i papryczkę zawijać i układać dość ciasno w płaskim naczyniu. Można przyozdobić pozostałym ogórkiem i papryką.
  • 3. Zalać zimną galaretką i odstawić do zastygnięcia. Wyjąć z pojemnika i rozdzielić roladki.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy