Serowe krakersy z lubczykiem i chilli.

0 (0 ocen)

Te krakersy są idealną przekąską do piwa.

Składniki:

  • 200 g mąki pszennej
    50 g margaryny do pieczenia lub masła
    1/4 szklanki mleka
    150 g sera żółtego
    1 łyżeczka soli
    papryka chilli, lubczyk suszony albo takie przyprawy jakie lubimy
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Dodatki Przekąski

Serowe krakersy z lubczykiem i chilli. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ser żółty trzemy na tarce na małych oczkach. Jeśli mamy ser w plastrach to możemy go bardzo drobno posiekać. Mąkę przesiewamy, dodajemy sól, 1 łyżeczkę chilli (możemy pominąć jeśli nie chcemy żeby krakersy były bardzo pikantne) i mieszamy. Dodajemy margarynę i siekamy nożem. Dajemy ser żółty i zagniatamy ciasto powoli dolewając mleko. Robimy kulkę i wkładamy do lodówki na 30 minut. Nagrzewamy piekarnik do 180 stopni. Ciasto rozwałkowujemy na grubość 2-3 mm, posypujemy przyprawami i wykrawamy ciastka. Pieczemy około 15 minut na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia w nagrzanym piekarniku. Po upieczeniu studzimy na kratce i przechowujemy w pojemniku.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Krakersy

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza Przekąska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować