Serowe knedle z bułką tartą

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 30 min

Niesamowicie delikatne , łatwe i szybkie knedle nie tylko na obiad , ale również podwieczorek na ciepło.

  • 30 min

Składniki:

  • SKŁADNIKI :
    ( 2 porcje )
    * ser biały - 250 g
    * masło - 30 g
    * małe jajko - 2 szt
    * kasza manna - 40 g
    * mąka pszenna - 20 g
    * sól - 1 szczypta
    * bułka tarta do posypania

Serowe knedle z bułką tartą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA :



    KNEDLE :

    Ser rozcieramy drewnianą łyżką.

    Dodajemy masło , roztrzepane 2 jajka , kaszę manną , sól i trochę mąki.

    Dokładnie razem mieszamy.

    Opruszonymi mąką dłońmi formujemy knedelki.

    Wrzucamy na gotującą , lekko osoloną wodę i gotujemy ok. 5 -7 minut na bardzo wolnym ogniu.

    Wyjmujemy za pomocą łyżki cedzakowej.

    * Gdy masa będzie za żadna zwiększamy ilość mąki – zależy to od tego jak bardzo mokry jest ser.

    Polewamy zrumienioną na masełku bułką tartą.

    Smacznego!

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_08-2015

Komentarze

Podobne przepisy