Serowa zupa z wędzonym łososiem

4.51 (199 ocen)

  • 35 min
  • Dla 2 osób

Macie ochotę na ciepły posiłek, ale jakoś tak ... czasu, chęci, weny na gotowanie brak !Zupę serową przygotujecie w kilka chwil.

  • 35 min
  • Dla 2 osób

Składniki:

  • 250 g włoszczyzny w paskach
    1 l wody
    200 g serka pleśniowego Brie
    100 g serka topionego ementaler
    sól
    pieprz kolorowy
    gałka muszkatołowa
    70 g łosoś wędzony w plastrach
    szczypior
Wystaw ocenę:

4.51 (199 ocen)

Zobacz również:

Zupy Ser

Serowa zupa z wędzonym łososiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do garnka wlać wodę, wsypać włoszczyznę - gotować 25 minut.
  • 2. Z sera brie odkroić skórkę.
    Do ugotowanych warzyw dodać ser brie oraz serek topiony - dokładnie wymieszać, gotować, do momentu aż ser się rozpuści.
    Całość dokładnie zmiksować blenderem ręcznym lub w blenderze kielichowym.
  • 3. Zupę doprawić do smaku solą, pieprzem i gałką muszkatołową.
  • 4. Plastry wędzonego łososia pokroić w paski. Szczypior posiekać.

    Do talerzy lub bulionetek wlewać porcję zupy serowej. Posypać ją paskami wędzonego łososia oraz szczypiorkiem
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Łosoś Sery

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować