Macie ochotę na ciepły posiłek, ale jakoś tak ... czasu, chęci, weny na gotowanie brak !Zupę serową przygotujecie w kilka chwil.
35 min
Dla 2 osób
Składniki:
250 g włoszczyzny w paskach
1 l wody
200 g serka pleśniowego Brie
100 g serka topionego ementaler
sól
pieprz kolorowy
gałka muszkatołowa
70 g łosoś wędzony w plastrach
szczypior
2.Z sera brie odkroić skórkę.
Do ugotowanych warzyw dodać ser brie oraz serek topiony - dokładnie wymieszać, gotować, do momentu aż ser się rozpuści.
Całość dokładnie zmiksować blenderem ręcznym lub w blenderze kielichowym.
3.Zupę doprawić do smaku solą, pieprzem i gałką muszkatołową.
4.Plastry wędzonego łososia pokroić w paski. Szczypior posiekać.
Do talerzy lub bulionetek wlewać porcję zupy serowej. Posypać ją paskami wędzonego łososia oraz szczypiorkiem
Komentarze