SERNIKOBROWNIE Z JEŻYNAMI

0 (0 ocen)

  • 45 min

Połączenie czekoladowego ciasta ze słodką masą serową i kwaśnymi jeżynami idealnie się komponuje i tworzy fantastyczną całość, która z całą pewnością podbije serca wszystkich łasuchów!Ciasto smakuje fenomenalnie!Jeżyny śmiało możemy zastąpić np. mrożonymi borówkami albo malinami/

  • 45 min

Składniki:

  • SKŁADNIKI:

    ( forma ok.22 x 12 – keksówka

    (Na większą podwajamy porcje)

    WARSTWA SEROWA:

    * twaróg mielony 3x – 250 g

    * jajko – 1 szt

    * wanilia – 0,5 laski

    * drobny cukier – 50 g

    * mąka ziemniaczana – 1 płaska łyżka

    WARSTWA CZEKOLADOWA:

    * czekolada mleczna – 125 g

    * kakao – 1 łyżka

    * masło 82% – 100 g

    * cukier – 60 g

    * jajko – 1 szt

    * mąka pszenna – 50 g

    * jeżyny – ok. 100 g
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Sernikobrownie z jeżynami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

    WARSTWA SEROWA:

    Wszystkie składniki miksujemy na najniższych obrotach przez ok. 3 minuty – powinny być w temperaturze pokojowej .

    WARSTWA CZEKOLADOWA:

    W kąpieli wodnej roztapiamy masło z czekoladą i cukrem, lekko studzimy.

    Do masy dodajemy jajko, mąkę i kakao – dokładnie mieszamy.

    CAŁOŚĆ:

    Na dno foremki wyłożone papierem do pieczenia wylewamy 3/4 masy czekoladowej, przykrywamy ( nierówno ) masą serową i ponownie wylewamy masę czekoladową ( również nierówno).

    Ca całości robimy „ósemki” za pomocą widelca, tak by zmieszać masy.

    Górę posypujemy jeżynami.

    Pieczemy ok. 50min/175C i dokładnie studzimy.

    Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Truskawkowe sernikobrownie

To może cię zainteresować