Sernik "złota rosa" - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Z podanych składników na ciasto wyrabiany kruche ciasto.Maka+proszek do pieczenia+cukier+cukier wanilinowy+margaryna +jajka.Zagniatamy ciasto po czym wykładamy je na natłuszczoną blachę wyłozoną papierem do pieczenia.
2.MASA
Twaróg+cukier+cukier wanilinowy miksujemy ,dodajemy jajka.Miksujemy na gładką masę.Następnie dodajemy budyń w proszku dalej miksujemy.Dodajemy olej i na koniec zimne 2 szklanki mleka.Masa będzie plynna i taka ma być.Wylewamy masę serowa na ciasto i pieczemy w tem 180C przez 45 min.W czasie pieczenia na 15 min przed koncem na ciasto nakładamy beze z ubitych białek i cukru i pieczemy przez nastepne 15 min.Po tym czas sernik musi zostac kilka chwil w piekarniku po czym wyjmujemy ciasto i czekamy na efekt roski ,która zawsze się pojawia.
Komentarze