Sernik "Złota Rosa"

4.5 (141 ocen)

  • 30 min

Sernik jest pyszny i tak bardzo delikatny ,że rozpływa się w ustach.Bardzo prosty i szybki w wykonaniu.

  • 30 min

Składniki:

  • Ciasto

    2 szkl mąki tortowej
    2 łyż proszku do pieczenia
    1/2 szklanki cukru(ja używam troszkę mniej)
    1 cukier wanilinowy
    0,5 kostki margaryny
    2-3 żółtka
    Białka które pozostają odstawiamy do osobnej miski, przydadzą się one na pianę.

    Masa

    1 kg twarogu z wiaderka
    2 jajka + 1 zółtko
    3/4 szkl cukru
    1 budyń śmietankowy
    1 cukier wanilinowy
    2 szkl zimnego mleka
    1/2 szkl oleju
    Białko które zostało dodajemy do pozostałych białek,które użyjemy do piany.

    Beza:
    4 białka + 1/2 szkl cukru
Wystaw ocenę:

4.5 (141 ocen)

Zobacz również:

Desery

Sernik "złota rosa" - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z podanych składników na ciasto wyrabiany kruche ciasto.Maka+proszek do pieczenia+cukier+cukier wanilinowy+margaryna +jajka.Zagniatamy ciasto po czym wykładamy je na natłuszczoną blachę wyłozoną papierem do pieczenia.
  • 2. MASA

    Twaróg+cukier+cukier wanilinowy miksujemy ,dodajemy jajka.Miksujemy na gładką masę.Następnie dodajemy budyń w proszku dalej miksujemy.Dodajemy olej i na koniec zimne 2 szklanki mleka.Masa będzie plynna i taka ma być.Wylewamy masę serowa na ciasto i pieczemy w tem 180C przez 45 min.W czasie pieczenia na 15 min przed koncem na ciasto nakładamy beze z ubitych białek i cukru i pieczemy przez nastepne 15 min.Po tym czas sernik musi zostac kilka chwil w piekarniku po czym wyjmujemy ciasto i czekamy na efekt roski ,która zawsze się pojawia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować