Jagoda Jesion
Słono - słodki sernik jest jednym z moich faworytów ciast "innych". Może on być nie akceptowany przez wszystkich, bo nie każdy lubi mieszankę smaku słodkiego i słonego w jednym, a tym bardziej gdy mówimy o cieście, które powinno być słodkie! Ale nic bardziej mylnego - sernik ten jest baaaardzo słodki, a słoność wyczujemy tylko odrobinę, ponieważ, tak dla przypomnienia, sól wydobywa słodycz w ciastach, gdy dodajemy jej w małych ilościach. W tym przypadku więc, bardzo słodki karmel robi się delikatny i kremowy w smaku, a jego słodycz nie drapie w gardle. Przełamanie tych smaków jest dla mnie czymś ciekawym, co musiałam wypróbować. Sernik jest dość wilgotny i najlepiej smakuje nawet dopiero po dwóch dniach. Ale nikt nie jest w stanie wytrzymać, by czekać tak długo!
4.48 (186 ocen)
Komentarze