Sernik z rosą

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Kruchy spód, kremowy sernik i puszysta pianka

  • 1 godz. 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Kruchy spód: 150g mąki pszennej, 2 żółtka,2 łyżeczki proszku do pieczenia,80g masła,pół szklanki cukru.
    Masa serowa: 1 kg twarogu mielonego z wiaderka, 2 budynie śmietankowe, 2 szklanki mleka, pół szklanki oleju, 3/4 szklanki cukru,2 cale jajka i 4 żółtka.
    Pianka: 6 białek jaj, pół szklanki cukru
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Serniki Pianka

Sernik z rosą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Sernik z rosą 1. Spód: Wszystkie składniki zagnieść w misce i wyłożyć na blachę(35×25) wyłożoną papierem do pieczenia i podpiec w piekarniku rozgrzanym do 180'C przez 10 min.

    Masa serowa: Jajka i żółtka ubić z cukrem na puszystą masę na najwyższych obrotach miksera. Następnie zmniejszyć obroty na średnie i dodawać stopniowo twaróg łyżka po łyżce, później dodać 2 budynie rozmieszane w 2 szklankach mleka na koniec dodać olej i miksować tylko do połączenia składników. Wylać masę na podpieczony spód i piec przez 55 min w 180'C.
  • Sernik z rosą 2. Piana: Białka ubić na sztywno dodając stopniowo cukier. Na upieczony i gorący sernik wyłożyć pianę z białek i piec przez ok. 20 min w 150'C.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ser biały

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować