1.Ciasto:
Zagnieść wszystkie składniki. Ciasto wyłożyć na sporą blachę.
2.Masa serowa:
Jaja ubić z cukrem. Dodać do sera. Dodać pozostałe składniki miksując na najmniejszych obrotach.
Masę serową wylać na surowe ciasto. Wstawić do piekarnika nastawionego na 180 st bez termoobiegu lub na 160 z termoobiegiem. Piec 45 min.
3.Beza:
Gdy czas pieczenia naszego sernik zbliża się do końca ubijamy sztywną pianę z białek (białka + cukier). Dodajemy mąkę ziemniaczaną, którą należy dokładnie wymieszać.
Po upływie czasu pieczenia (45 min) masę z białek wykładamy na sernik i pieczemy jeszcze 15 min na złoty kolor lecz uważamy by go nie spiec.
Po upieczeniu wyjmujemy z piekarnika i pozostawiamy do ostygnięcia by pojawiła się rosa.
Porady
Ciasto możemy także zrobić ciemne lub mieszane wystarczy dodać trochę kakao.
Komentarze