sernik z pomarańczową pianką

4.49 (169 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 1 godz. 15 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Szybki do zrobienia i pyszny sernik w optymistycznym wiosennym kolorze. Wielbicielom lekkich piankowych serników na pewno będzie smakował, jest puszysty jak chmurka.

  • 1 godz. 15 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • *foremka 24*24 cm

    Składniki:

    paczka okrągłych biszkoptów
    1 kilogram sera z wiaderka
    5 jajek
    1/2 szklanki oleju
    szklanka cukru
    2 opakowania budyniu śmietankowego
    skórka otarta z cytryny
    200 ml śmietanki kremówki
    1 galaretka pomarańczowa
    2-3 łyżki dżemu pomarańczowego
Wystaw ocenę:

4.49 (169 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Serniki Biszkopty Pianka

Sernik z pomarańczową pianką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Foremkę do pieczenia wyścielić wysoko papierem. Na dnie rozłożyć biszkopty. Białka oddzielić od żółtek, ubić. Żółtka utrzeć z cukrem. Nadal ucierając dodać ser, następnie budynie i olej. Na końcu delikatnie wmieszać pianę z białek. Masę wylać na biszkopty i wstawić do piekarnika nagrzanego do 170*C i piec około 45 minut. Wystudzić.
  • 2. Galaretkę rozpuścić w 3/4 szklanki wrzątku. Odstawić do wystudzenia. Kremówkę ubić na sztywno, dodać tężejącą galaretkę i zmiksować. Przełożyć do rękawa (jeśli jest jeszcze zbyt rzadka do odczekać aż zgęstnieje na tyle aby utrzymać kształt po wyciśnięciu) i wyciskać na sernik rozetki.

    Konfiturę lekko podgrzać i polać nią wierzch ciasta. Wstawić do lodówki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biszkopty Ser biały

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

4.5 (147 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Sernik z pianką kisielową

4.5 (147 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Sernik z pianką kisielową

bietka Pyszny sernik, który rozpływa się w ustach. 1 godz. 30 min

To może cię zainteresować