Sernik z musem malinowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Margarynę stopić wraz z cukrem i czekoladą. Dodac rozkłócone jajko oraz mąkę. Wylać na tortownicę o śr. 24 cm. Piec ok. 10 min w temp. 180st.
2.Twaróg zmielić. Utrzeć z mascarpone, pudrem i olejkiem. Następnie dodawać po jednym jajku. Na koniec dodać śmietanę i sproszkowane budynie. Masę wylać na podpieczony spód.
3.Maliny rozgnieść widelcem z cukrem. Przetrzeć przez sito. Nakładać łyżeczką porcje musu i wykałaczką zrobić esy-floresy. Piec 15 min w temp. 180st, następnie 90 min w temp. 110st. Wyłączyć piekarnik i zostawić w nim sernik na 30min. Następnie uchylić drzwiczki piekarnika i po 15min wyjąć gotowy sernik.
Komentarze