Sernik z mango i białą czekoladą

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Kremowy sernik z mango i białą czekoladą na ciasteczkowym spodzie i kremem mascarpone - to ciasto warte przygotowania.

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • spód ciasteczkowy:
    200 g herbatników
    3/4 kostki masła

    masa serowa:
    3 jajka
    1 kg sera w wiaderku
    3/4 szklanki cukru
    2 budynie waniliowe lub śmietankowe
    1/4 szklanki śmietany 30% lub mleka kokosowego
    150 ml musu mango
    100 g białej czekolady

    krem mascarpone:
    250 g serka mascarpone
    300 ml śmietany 30%
    3 łyżki cukru pudru

    polewa:
    mus mango
    100 g białej czekolady
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Serniki

Sernik z mango i białą czekoladą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • sernik 1. Ciastka mielimy na pył, dodajemy roztopione masło, mieszamy i wykładamy blaszkę - mocno dociskając. Wstawiamy do lodówki.

    Jajka ubijamy z cukrem na puszystą masę, dodajemy ser i mus mango - miksujemy.
    Na koniec śmietanę oraz budyń cały czas miksując.

    Czekoladę drobno siekamy, dodajemy do masy serowej i mieszamy. Na spód ciasteczkowy wylewamy masę serową. Pieczemy ok 52 min w 180 bez termoobiegu.
    Serek mascarpone, śmietanę i cukier puder ubijamy na sztywny krem.

    Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej - można dodać odrobinę śmietany 30% lub mleka Na wystudzony sernik wylewamy roztopioną czekoladę.
    Mus mango wykładamy łyżeczką, a następnie przeciągamy wykałaczką tworząc wzór. Szprycą wyciskamy krem mascarpone.

    Do dekoracji użyłam kiwi, białe draże i żelki owocowe.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biała czekolada Mango Mascarpone Ser biały

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować