Sernik z malinami

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 20 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Delikatna serowa masa z dodatkiem lekko kwaśnych malin czyli sernik z malinami na spodzie z pełnoziarnistych herbatników.

  • 1 godz. 20 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Spód
    50 g herbatników pełnoziarnistych
    Masa
    450-460 g sera twarogowego ( u mnie bez laktozy)
    małe opakowanie jogurtu greckiego (180-200 ml)
    3 jajka
    2-3 łyżki dowolnego słodzidła
    opakowanie budyniu waniliowego bez cukru
    3/4 szklanki malin
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Serniki Desery

Sernik z malinami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Sernik z malinami 1. Herbatniki kruszymy bardzo drobno – ręcznie lub w rozdrabniaczu. Wykładamy na spód formy delikatnie dociskając. Ser miksujemy z jogurtem na jednolitą, gładką masę. Dodajemy jajka po każdym dokładnie miksując. Wsypujemy budyń oraz słodzidlo. Wszystkie składniki mieszamy na jednolitą masę. Na koniec dodajemy maliny, które mieszamy delikatnie z masą – najlepiej łyżką. Tak przygotowane ciasto wylewamy na herbatniki. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 50 – 55 min. Po tym czasie zostawiamy jeszcze w piekarniku do wystudzenia, dzięki czemu ciasto nam nie opadnie.

Porady

Składniki podane są na formę o średnicy 16 cm.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Maliny Ser biały

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować