Sernik z galaretką i mandarynkami

4.5 (159 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Rozpływa się w ustach.

Składniki:

  • ● 4 serki homogenizowane
    ● 5 jajek
    ● 3 łyżki cukru
    ● 3 łyżki budyniu śmietankowego
    ● 1/2 kostki margaryny
    ● duże op. biszkoptów
    ● 2 galaretki pomarańczowe lub brzoskwiniowe
    ● 1/2 kg mandarynek
    ● tłuszcz do formy
Wystaw ocenę:

4.5 (159 ocen)

Zobacz również:

Serniki Desery Galaretki

Sernik z galaretką i mandarynkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Żółtka ucieramy z cukrem na puszystą masę. Nie przerywając ucierania, dodajemy miękką margarynę, serki i budyń. Białka ubijamy. Stopniowo dodajemy do żółtek, mieszając.
  • 2. Tortownicę (śr. 20 cm) smarujemy tłuszczem. Dno wykładamy biszkoptami. Wlewamy masę serową. Wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 200 °C. Pieczemy ok. 40 minut. Studzimy.
  • 3. Galaretki rozpuszczamy w mniejszej ilości wrzącej wody, niż podano na opakowaniu. Odstawiamy do stężenia.
  • 4. Mandarynki obieramy, dzielimy na cząstki i układamy na cieście. Zalewamy tężejącą galaretką. Wkładamy do lodówki.

Porady

RADY Iwony Baszyńskiej Do masy serowej możemy dodać rodzynki lub suszone morele.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Budyń Galaretka Mandarynki Ser biały

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_07-2013

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować